Resultaten

Resultaten

“Inzicht in hoe veranderingen wel, en vaak ook niet werken.”
“Leren dat elke ontwikkeling een eigen orde en ritme heeft.”
“Bewust worden van hoe ik zelf beweeg in de richting van oplossingen.”
“Zelfvertrouwen en standvastige onafhankelijkheid opbouwen.”
“Vertrouwen op mijn koersgevoeligheid vanuit een innerlijk evenwicht.”

Dit is een greep van de resultaten die mensen benoemen. Met name koplopers en pioniers die ten behoeve van de vernieuwingsimpuls voorop staan om problemen en knelpunten op te lossen, hebben baat bij de aanpak van Ik & Jij. Je impact wordt vele malen groter wanneer je naast het geven van steun ook jezelf laat steunen, leert thuis te komen in jezelf en van daaruit verbindingen aangaat.
Het gaat om de link naar jezelf en om het inzicht dat je eigen ontwikkeling essentieel is voor positieve ontwikkelingen in de samenleving. Het gaat om je eigen waarneming, en het waarachtig inzetten daarvan. Alles wat je kunt vrijgeven aan anderen, heeft z’n oorsprong in wat je zelf hebt geleerd.

Projecten:

De Gelderlandfabriek

De Gelderlandfabriek

Culturele broedplaats en creatieve hotspot in historisch industrieel pand in Culemborg. De enige in z’n soort die onafhankelijk draait van subsidiegeld. Sinds april 2016 open voor publiek.

Resultaat
“Leiderschap is zowel voor de troepen uitlopen als de groep bij elkaar houden: een precair evenwicht dat we ten tijde van de verbouwing en in de aanloop naar de opening nog niet hadden gevonden. Iets waarvan we geleerd hebben dat en hoe het onze blijvende aandacht behoeft.”
(Mark van Dooren, directeur van de Gelderlandfabriek)

Mensenkind

Een holistisch en interdisciplinair centrum voor ouders, ouderschap en kinderen.

Resultaat
Sinds maart 2017 levert MENSENKIND begeleiding en zorg op maat voor ouders en kinderen, vanuit meerdere disciplines, samengebracht in een gestroomlijnde, cross functionele aanpak. De aangesloten professionals zijn georganiseerd in een DeelGenootschap waarmee ze een koploper functie vervullen in de nieuwe economie.
“Inge heeft onze organisatie stap voor stap meegenomen in de omvorming. Zij deed dit in het tempo van de organisatie, met scherp oog voor alle onderliggende gevoeligheden. Heldere procesbegeleiding in warmte en wakkerheid.”
(Marieke Verschelling, holistisch verloskundige, oprichter van Mensenkind)

Het Veerhuis

Doe en kennishuis voor een nieuwe economie met de Veerhuis Leerplaets: de eerste en enige aanbieder in Nederland van scholing op het gebied van nieuwe economie en samenleving, vanuit het principe dat innerlijke en uiterlijke ontwikkeling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Resultaat
Gedurende 2018 en 2019 is ’t Veerhuis omgevormd tot een integraal DeelGenootschap. Een deelgenootschap is een systemische organisatievorm, oftewel een gedegen en helder werkzame organisatie-antwoord op de eisen van de nieuwe tijd.
“Inge is een gewaardeerde collega die met veel inspiratie mee bouwt aan het DeelGenootschap van het Veerhuis. Haar inbreng is deskundig en komt samen met haar innerlijk balans in leven. Haar procesvaardigheden zijn waardevol. Haar kennis en ervaring rondom systemisch bewustzijn is van hoge kwaliteit.”
(Henry Mentink, gastheer en initiatiefnemer van ’t Veerhuis)