Ontwikkelkunst

Datum: 2 juli 2021 / Auteur: Inge Knoope / Geef een reactie

De Onnavolgbare Leerweg van het Leven in deze Tijd

 

– Een Leerweg? Klopt! Geen opleiding en ook geen training, maar een ontwikkelweg waar gelijktijdig zowel jij zélf, als jouw project (uitdaging of opdracht) het onderwerp van ontwikkeling zijn. Een ontwikkelweg die je eigenlijk al bewandelt. Door een concrete reis aan te gaan en door jezelf in het spel te brengen. De kwaliteit van de interventies die jij in jouw omgeving doet, is de kwaliteit van degene die intervenieert. Het gaat niet om je instrumenten maar het gaat om jou, in interactie met je omgeving.

– Het leven? Wordt dat niet heel filosofisch? Gaat het vooral over nadenken, rationeel doen en praten? Nee zeker niet. Je bent concreet aan de slag. Het gaat om échte dingen in het échte leven.
Maar als het overal over kan gaan, wordt het dan niet zweverig? En op basis van vage intuïties? Nee. Alles wat we doen is geaard in een helder mens- en wereldbeeld dat voluit op de grond staat. Je leert intelligent met je gevoel omgaan omdat we ‘precies voelen’ en ‘helder nadenken’ met elkaar in onderling evenwicht brengen.

– Onnavolgbaar… Ja, misschien, omdat het niet gaat om herhaalbare technieken of modellen. Alsof je het goed doet wanneer je eerst je huiswerk maakt en dan meteen de antwoorden weet op de opdrachten in werk en leven. Alsof het gaat om iets wat je kunt herhalen of ook elders kunt toepassen. Nee, het gaat om het vrijmaken van een onmiddellijke aanwezigheid en een rechtstreekse, creatieve beantwoording van de uitdagingen waar je voor staat vanuit het bewustzijn wat je er op dat moment over beschikbaar hebt.

– In deze tijd? Uiteraard. Je bent hier nu, in dit moment, in de huidige context. Over die huidige context kun je iets te weten komen. Wat is er in essentie aan het gebeuren? Tegelijkertijd vraagt dat maar om één antwoord: het jouwe.

We beginnen gewoon!
Interessant?
Er komen zeer binnenkort twee kennismakingsdagen: 9 november en 14 december.
Locatie: landgoed de Horst in Driebergen
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Neem contact op wanneer je daar meer over wilt weten.

 


Abonneer nu op de nieuwsbriefGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *